Gatwick devine primul aeroport din Marea Britanie care deschide o cameră senzorială

Noua cameră senzorială este gratuită pentru utilizare si oferă un spațiu calmant pentru pasagerii cu nevoi speciale care doresc să se relaxeze înainte de zborul lor.

London Gatwick a anunțat că este primul aeroport din Marea Britanie care a deschis o cameră senzorială pentru pasagerii săi, oferind un mediu relaxant, privat și complet interactiv, pentru a calma persoanele care se pot simți copleșite în împrejurimile aeroportului aglomerat și necunoscut. Noul spațiu din terminalul de Nord a fost proiectat pentru pasagerii cu autism, demență, deficiență cognitivă sau alte nevoi speciale care ar beneficia de un loc desemnat pentru a-i ajuta să se simtă în larg lor înaintea zborului. Pasagerii care folosesc camera senzorială au opțiunea de a o transforma dintr-un mediu calmant și relaxant într-un spațiu interactiv stimulant, plin de lumină și sunet, doar cu pâlpâirea unui comutator.

„Zona chill-out” pentru cei care au nevoie de calm include perne de podea, pungi de fasole și panouri de afișare digitale, care generează caracteristici colorate ale pereților vizuali. „Zona interactivă” separată stimulează simțurile prin panouri tactile, texturi și un joc pentru a îmbunătăți memoria, abilitățile motorii și încurajează învățarea.

Camera include:

Catherine Wheel Panel – afișaje de culoare și sunet, inclusiv efecte de artificii
Panouri tactile abstracte – forme fluide ridicate și încastrate în texturi contrastante
Color Match Panel – muzică clasică, iluminare de spirit și joc pentru a îmbunătăți memoria, recunoașterea culorilor și abilitățile motorii
Sound to Light Showtime – sunete transformate într-un spectacol luminos orbitor de culoare
Waterless Rainbow Tube – roată coloratã cu efecte atât calmante, cât și stimulante
Giant Causeway interactiv – calcați pe fiecare segment pentru a activa luminile colorate
Activitate – activități care încurajează mișcarea motorie, coordonarea și abilitățile senzoriale
Panoul Infinity and Beyond – efecte vizuale și auditive folosind o gamă largă de forme, sunete, modele și viteze

Articol preluat si complet de la: https://www.internationalairportreview.com/news/76072/gatwick-sensory-room/?fbclid=IwAR3bis8QakH08CvnTOGNWwkzbn6y8w9sZygALxAjivh_mC-RniRFImdP3j0