2 Aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Facem apel la solidaritate si la intelegerea impactului pe care incluziunea sociala, accesul la educatie si interventiile specializate il au asupra dezvoltarii si maximizarii potentialului fiecarei persoane cu autism.

 

„Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanții statului Qatar, susținută de către toate statele membre și adoptată la 18 decembrie 2007.

Rezoluția Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului a avut patru mari componente:

  1. stabilirea zilei de 2 aprilie ca fiind ziua internațonală;
  2. participarea tuturor organizațiilor ONU, a statelor membre, a ONG-urilor și a tuturor organizațiilor publice și private la această zi;
  3. creșterea gradului de conștientizare a autismului la toate nivelele societății;
  4. transmiterea acestui mesaj tuturor statelor membre și celorlalte organe ale ONU de către Secretarul-General al ONU.

În acest scop, există în prezent site-ul web „World Autism Awareness Day” (Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului), care oferă materiale și sugestii cu privire la modul în care se poate participa la această zi, precum și o listă a activităților curente în diferite țări și organizații, care se realizează pentru a sărbători această zi. Sursa: Wikipedia”

Poarta si tu culoarea albastra pentru ati arata sustinerea fata de persoanele cu autism.