10 Locuri neașteptate unde se ascunde glutenul

Dacă citiți acest articol, atunci cred că v-ați  luat angajamentul de a scoate glutenul din dieta, bravo! Eliminarea glutenului este cel mai important pas pe care îl puteți lua în restaurarea sănătății, mai ales dacă aveți un diganostic de TSA, ADHD, boala celiaca, o boală autoimună sau Hashimoto, Graves sau orice altă afecțiune a tiroidei.

Acest lucru se datorează faptului că intestinul inflamat cauzează infiltrați, crește inflamația și poate determina corpul tău să se atace singur. Eliminarea permanentă din dieta ta va face o mare diferență în ceea ce privește simptomele, boala și starea generală de sănătate. Cu toate acestea, datorită sistemului nostru alimentar modern și a tuturor aditivilor introduși în produsele noastre, glutenul își poate strecura adesea drumul spre și în corpul nostru, dacă nu suntem în atenti!

Sper că lista de mai jos să va ajute pentru a rămâne sănătoși, fericiți și fără gluten.

 

1.Produse corporale și de înfrumusețare
Rujul, pasta de dinți, loțiunea de corp, șamponul, săpunul, balsamul, pulberea pentru bebeluși și protecția solară pot conține gluten. Din acest motiv, am ramas cu branduri de frumusete care se angajeaza sa ofere atat produse fara gluten, cat si produse fara toxine!

2. Medicamente, suplimente și formule pe bază de plante
Multe dintre acestea au umpluturi cum ar fi dextrina, care poate proveni din porumb sau grâu. Există mai multe site-uri web, care afișează medicamente fără gluten.

3. Play-Doh și vopsele
Play-Doh este fabricat din făină de grâu, sare și apă și multe vopsele au și ingrediente derivate din grâu.

4. Sosuri și condimente
Chechupul, maioneza, muștarul, sosul de roșii, sosul și salata pot conține gluten.

5. Ouă măcinate
Unele restaurante adaugă aluat de pancake pentru a face ouă sau cumpărați produse din ouă ambalate care conțin deja aluat pentru a face ouăle mai fluoroase. Chelnerul, sau chiar șeful, poate să nu știe că folosesc un produs care conține grâu sau gluten, deci asigurați-vă că puneți întrebări!

6. Timbre și plicuri
Adezivul care face ca timbrele și plicurile să fie lipite poate proveni din gluten. Întotdeauna folosesc un burete pentru a amortiza sigiliul plicului sau pentru a folosi un tip de auto-aderență.

7. Mese, crab și înlocuitori de carne vegană
Grâul poate fi folosit o umplutură în carne de prânz, și, desigur, cele mai multe carnuri de vită conțin sos de soia. „Carnea de crab” utilizată în multe rulouri de sushi, este imitație de carne de crab și conține grâu ca stabilizator. Multe „carnuri” vegane și burgeri vegetarieni sunt fie făcute din grâu, fie conțin una dintre cele 20 de ingrediente supărătoare.

8. Alcoolul
Berea conține, bineînțeles, gluten, dar lichidele distilate cum ar fi vodca pot fi, de asemenea, făcute din grâu. În funcție de sensibilitatea dvs., poate fi necesar să vă îndepărtați de acestea. Vă recomandăm eliminarea integrală a alcoolului în primele 30 de zile până când simptomele dvs. s-au rezolvat. Cu toate acestea, dacă v-ați eliminat simptomele și doriți să vă bucurați ocazional de alcool, puteti cnsuma tequila.

9. Cartofi piure
Se adaugă uneori făină pentru a îngroșa cartofii piure.

10. Bomboane
Trebuie să citiți ingredientele! Foarte multe bomboane solide sunt făcute din făină de grâu.

 

sursa: www.amymyersmd.com